Echt verrassend lekker!
Hallo allemaal. EINDELIJK blogje tijd. Soms loopt alles even anders dan je wil en heb je volledig geen zin in bloggen. Maar, dan komt er een moment dat het ineens weer wel wil! En dus begin ik weer met een blogfeestje.
Want ik heb wel lekker gekookt de afgelopen tijd, en foto’s gemaakt dus een hoop op voorraad.
Deze risotto is ietsje eenvoudiger, maar wel echt heel erg lekker. Dus ik zeg: maken die handel! Oja,eigenlijk doe je in risotto altijd een scheut wijn. Deze laat ik echter altijd weg omdat Finn mee eet. Maar de smaak is er niet minder om! Oke genoeg gekwekt. Koken gaan we. Wat hebben we nodig:
Risotto met courgette
Course: Uncategorized4
servings30
minutes40
minutes1
hour10
minutesIngredienten
200 gram risottorijst
1 ui
2 courgettes
ongeveer 800 ml runderbouillon
een klont boter of vloeibare bakboter
zwarte peper
geraspte parmezaanse kaas, ongeveer 50 gram
Bereidingswijze
- Verhit boter in een pan. Snipper ondertussen de ui. Bak de ui in de boter, en voeg de rijst toe.
- Bak de rijst een paar minuten mee en voeg dan zoveel bouillon toe dat de rijst onder staat. Laat zachtjes sudderen.
- Ondertussen snijd je de twee courgettes overlangs open. Verwijder de zaadjes, en snijd in kleine blokjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de courgetteblokjes. Bestrooi met peper.
- Als de courgette rondom gebakken is voeg je een flinke scheut bouillon daaraan toe en laat ze lekker sudderen. Ondertussen zorg je dat je risotto gaar wordt door telkens wat bouillon toe te voegen.
- Als de courgette zacht is en de rijst bijna gaar schep je de helft van de courgettes uit de pan. Maal ze in een blender of met een staafmixer tot een puree (ik wilde drap typen maar dat klinkt minder lekker).
- Roer de puree door de risotto, evenals de parmezaanse kaas. Bestrooi het geheel met peper. Roer de niet gebruikte courgetteblokjes er ook door, en klaar ben je!
- Garneer het geheel naar smaak met nog meer kaas, eetsmakelijk!