Less is more!
Hallootjes! Ik heb een heleboel leuke blogjes voor jullie in de aanbieding. Maar laten we beginnen met 1!
Deze pasta is een traditionele. Ik had hem echter nog niet gemaakt. Wel in Italië of hier bij Italiaanse restaurants vaak op de kaart zien staan maar nooit besteld omdat hij me “wat saai” leek. Wanneer leer ik het nou eens! Less is more! Want deze pasta smaakte weer werkelijk fantastisch en ik kan jullie allemaal aanraden om hem te maken! Het wijkt vast wel ietsje af van de traditionele, maar hey ook die is weer in tien varianten te krijgen haha!
En het leuke, het is ook in notime klaar, en echt heerlijk! Dus ga je gang! Deze hoeveelheden zijn trouwens voor drie flinke porties (of 4 wat kleinere)
Pasta all’ Amatriciana
3
servings15
minutes15
minutes30
minutesIngredienten
200/225 gram pasta (penne of rigatoni)
een plak pancetta van een cm dik (of ander spek)
1 uitje
1 rode peper, zonder de zaadjes en zaadlijsten (dit is dus niet pittig)
1 blikje van 400 gram cherrytomaten in blik (van bijv. het merk Petti)
1 eetlepel geraspte pecorino
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
een paar blaadjes basilicum
2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel boter
Bereidingswijze
- Doe de olijfolie en boter in een pan en laat zachtjes bruin worden. Snipper ondertussen het uitje, en snijd de pancetta in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Voeg de ui toe in de boter en bak zachtjes. Voeg de pancettablokjes toe, roer door elkaar en laat zachtjes bakken.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd in stukjes. Bak mee. Voeg vervolgens de inhoud van het blikje tomaten toe, plet de tomaatjes een beetje met de achterkant van een lepel. Laat het geheel een tijdje sudderen.
- Kook de pasta gaar. Giet vervolgens af en voeg aan de saus toe. Voeg de twee kazen toe en roer alles door. Garneer met wat stukjes verse basilicum, en klaar ben je!