Vlees

Ravioli met pompoen, hazelnoot en pancetta

Even een werkje maar het is het helemaal waard.

Hallo! Tijd voor een blogje. Dit receptje maakte ik een paar weken geleden maar had het nog niet geblogd. En dat is schandalig want het moet wel! Het is namelijk heerlijk.

Ik had zelf ook het raviolideeg gemaakt, dat maakt het wel extra lekker. Maar mocht je daar geen zin in hebben, kun je dit ook prima als bijv. cannelloni vulling gebruiken.

Ik had in ieder geval zin om ravioli te maken en dan wel met een vulling die ik nog niet eerder had gemaakt. Ik sloeg aan het googlen. Waarom ik dat deed weet ik niet, want ik kwam natuurlijk weer bij mijn vriend blog “alles over Italiaans eten” uit, en daar vond ik dit receptje. Ik heb een klein beetje gespeeld met de verhoudingen omdat dat mij beter uit kwam. Het smaakte werkelijk ZO goed! Pompoen heeft wel een beetje een herfstvibe, maar ik vind dat het op iedere dag van het jaar lekker is. Oke! Hele introductie dit, laten we maar eens beginnen met opschrijven wat je nodig hebt voor twee goede porties.

Ravioli met pompoen, hazelnoot en pancetta

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

1

hour 

5

minutes
Totale tijd

1

hour 

20

minutes

Ingredienten

 • 1 kleine pompoen

 • 100 gram pancetta

 • 2 sjalotjes

 • 3 tenen knoflook

 • 50 gram roomboter

 • 15/20 blaadjes verse salie

 • 20 gram hazelnoten

 • een beetje zeezout

 • peper

 • olijfolie

 • Als je zelf het raviolideeg maakt
 • 2 eieren

 • 200 gram type 00 meel

 • een goede scheut olijfolie

Bereidingswijze

 • Oke! aan de gang!  Schil de pompoen en snijd in stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenstukjes er over. Snijd de ui en pancetta in reepjes en verdeel over de pompoen. Besprenkel met olie, bestrooi met peper en hussel de boel goed door elkaar. Zet in de oven op 180 graden, voor 30 a 40 minuten tot de pompoen wat zacht is. Hussel tussendoor een keertje door elkaar.
 • Als de pompoen zacht is schep je het in een keukenmachine of kom voor staafmixer en pureer je het tot er een stevige vulling ontstaat.
  (mocht je zelf het deeg maken is het moment dat het in de oven staat hier een mooi moment voor)
 • Vul de ravioli, of de cannelloni of wat je ook wil vullen, met het pompoenmengsel.
  Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Terwijl de boter smelt doe je de salie in de pan samen met de gehakte hazelnoten. Laat de boter op laag vuur staan, zodat er een heerlijke botersaus ontstaat. Laat het een minuutje of 8 zachtjes pruttelen.
 • Breng (als je ravioli hebt) een water aan de kook. Als het water kookt, doe je de ravioli voorzichtig in de pan met een schuimspaan. Omdat het vers deeg is is het binnen 5 minuten gaar. Haal de ravioli voorzichtig uit de pan en schep een diep bord. Schep met een lepel wat van de botersaus met salie en hazelnoten er overheen. KLAAR! Witte wijn er bij, hoppa.
  (als je nu geen verse ravioli hebt moet het anders, wellicht in de oven, dit weet ik eigenlijk niet zo goed, ik zou zeggen probeer het uit en laat het mij weten.

Plaats een reactie